Sortiment

KALLFORMADE KOMPONENTER

Nominit grundades i Värnamo 1937 av Sixten Norhed. Gemensamt för hela vår historia är bearbetning av trådmaterial. Verksamheten har alltid drivits med målsättningen att ligga längst fram vad gäller teknik, utrustning och kompetens. Idag är vi ca 50 anställda som alltjämt har denna målsättning. Detta innebär att väldigt mycket har hänt i verksamheten, vilket har gett oss förutsättningar till att utveckla de goda relationer vi idag har till våra kunder, på de olika marknader vi verkar.

NITAR

Vi tillverkar nitar i en mängd olika dimensioner och utföranden. Nitar tillverkade mot standard är en del av vårt sortiment, men semistandard och helt kundanpassade nitar utgör den största delen. Vi tillverkar i stål, aluminium, mässing, koppar och rostfritt stål, samtliga i olika legeringar. Härdning och ytbehandling tar vi naturligvis också hand om.

KOMPLETTERANDE SORTIMENT

Nominit erbjuder idag, utöver det vi tillverkar i vår fabrik i Värnamo, ett kompletterande sortiment som vi hämtar från strategiskt utvalda samarbetspartners belägna främst i Europa.